TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2010-10-06 - Jesienna odsłona w lokalach hotelu Le Meridien Bristol

Szef kuchni hotelu Le Meridien Bristol, Michał Tkaczyk, przygotował dla gości restauracji Marconi i Cafe Bristol nowe dania, których można spróbować już od początku października.

reklama


Małże Św. Jakuba, kremowa zupa z dyni, dorada królewska czy antrykot argentyński to dopiero początek listy dań prezentowanych w nowym menu restauracji Marconi.

Karta podstawowa to wybór dopracowanych w każdym szczególe przekąsek, zup, dań głównych i deserów wśród których każdy Gość znajdzie coś dla siebie. W menu znajdują się także szczególnie rekomendowane zmieniające się sezonowo autorskie propozycje Szefa Kuchni i tak już od 11 października będą to wyszukane dania kuchni myśliwskiej czyli przede wszystkim dziczyzna.

Lekka i zdrowa jest kuchnia z której od dawna słynie Cafe Bristol. Od 4 października do tej charakterystyki należy dodać słowo "jesienna". Na chłodne jesienne dni Szef Kuchni poleca min. zupę z małży doprawioną rozgrzewającym curry, kotleciki jagnięce z ciepłą sałatką z grzybami oraz wiele innych dań. Jesienne desery opracowane zostały na bazie sezonowych owoców zebranych w polskich sadach doprawione nutką cynamonu i imbiru.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com