TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2008-02-13 - R&C Union: w 2008 dwa razy więcej lokali Sioux i Lizard

Piotr Mikołajczyk, prezes zarządu spółki Restaurants & Clubs Unions buduje sieć gastronomiczną, do której będą należeć restauracje Sioux i kluby Lizard.

reklama


Dotychczas na rynku pojawiło się trzynaście lokali - 10 Sioux i 3 Lizard. W tym roku są plany otwarcia kolejnych 12-17 lokali. Teraz spółka szuka źródeł finansowania. Na zaplanowany rozwój potrzebuje około 20 mln złotych.

Nie wystarcza nam już finansowanie bankowe i staramy się o dodatkowe - mówi Mikołajczyk. R&C Union przygotowywał się do publicznej emisji, ale plany te pokrzyżowały giełdowe spadki. Władze firmy szukają kapitału w prywatnych funduszach inwestycyjnych, rozważają też pozyskanie pieniędzy z rynku New Connect.

Restauracje Siuox serwują kuchnię teksańsko-meksykańską. Koszt otwarcia jednego lokalu to 1-1,2 mln złotych, w przypadku klubów muzycznych koszty są wyższe.

Specjaliści z branży twierdzą, iż w dużych miastach rynek gastronomiczny powoli staje się nasycony. Prezes R&C Union przyznaje, że dla pojedynczych restauratorów działania mogą być utrudnione, jednak wyspecjalizowane sieci jak choćby kluby muzyczne mają duże szanse.

Piotr Mikołajczyk - były prezes Sfinksa buduje więc konkurencyjną sieć.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com