TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
W październiku szef kuchni restauracji The Oriental w hotelu Sheraton Warsaw łączy na talerzu smaki Japonii. Inspiracją stała się japońska whiskey, która wydobywa smak potraw - zwłaszcza sushi.
reklama
W październiku miłośnicy whiskey oraz kuchni japońskiej będą mieli szansę spróbowania oryginalnych kompozycji smakowych. Sunchai - szef kuchni restauracji The Oriental - dobrał do dziesięcio i siedemnastoletniej japońskiej whiskey specjalny zestaw sushi. Niewątpliwie atrakcją dla miłośników sushi będzie jego przyrządzenie przez szefa kuchni na oczach gości.
Zestaw sushi będzie dostępny w cenie 85 zł od osoby, a na talerzu znajdą się m. in.: Łosoś z awokado i sosem teriyaki, dorada z omletem ze szczypiorkiem, krewetka z gotowanym porem, tuńczyk marynowany w ponzu, krewetka w tempurze z japońskim majonezem, awocado i pomidorkami koktajlowymi, sashimi z dorady i przegrzebków.
Japońskie menu będzie dostępne w restauracji The Oriental tylko w październiku. Restauracja The Oriental znajduje się na parterze hotelu Sheraton Warsaw i jest czynna w godzinach 17:00 - 22:30.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami