TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
Taką nadzieję mają właściciele sieci restauracji Panteon, którzy planują otworzenie w Polsce co najmniej kilku restauracji.
reklama
Nowotworzone lokale będą serwować dania kuchni greckiej w wydaniu fast food. Podstawą menu będzie gyros wieprzowy z ryżem frytkami i sosem tzatziki. Ceny dań będą wahały się od 9.90 zł za pitę z mięsem wieprzowym lub kurczakiem z cebulką pomidorami i sosem tzatziki do 16.90 zł za Suvlaki (szaszłyki z kurczaka lub wieprzowiny podawane z ryżem, frytkami i sosem tzatziki).
Pomysł na lokale oparte o kuchnie grecką powstał na bazie doświadczeń Tomasz a Tokarczyka, jednego z współwłaścicieli Panteonu, współpracującego z kucharzem, który przez 10 lat zdobywał doświadczenia kulinarne w Grecji.
Restauracje Panteon nie będą pierwszymi lokalami, otwieranymi przez Tomasza Tokarczyka. Prowadzi on ju restauracje Fajita w Arkadii. Lokal serwuje dania kuchni tex-mex, czyli potrawy z teksańskim lub meksykańskim rodowodem.
Szacuje się, że koszt otwarcia jednego lokalu marki Panteon w centrum handlowym będzie inwestycją rzędu 350 000 zł.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami