TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2005-05-27 - Restauratorzy zaczynają doceniać warszawską Pragę

Jak dotąd salonem kulinarnym prawobrzeżnej Warszawy była ul. Francuska. Jednak coraz większa popularnością wśród restauratorów zaczynają cieszyć się okolice Dworca Wileńskiego.

reklama


Na Pradze-Południu powstają lokale klimatem nawiązujące do przedwojennych warszawskich wyszynków. Są one odpowiedzią na fakt, iż Pragę odkryli artyści, fotograficy i projektanci, dzięki którym wiele zaniedbanych praskich poddaszy i podwórek zamieniło się w tętniące życiem kulturalno-towarzyskim pracownie.

W okolicach Teatru Academia powstanie nowy lokal - Skład Butelek, knajpa w klimacie przedwojennego warszawskiego wyszynku. Podobnym klimatem wabi już Mellina Praska w podwórzu przy Białostockiej 22 oraz Knajpa U Krawca w kamienicy przy Inżynierskiej.
Nowe knajpy powstaną również przy 11 Listopada, przy Wileńskiej i Folwarcznej.

Specjaliści ds. lokali użytkowych twierdzą, iż nigdy wcześniej nie było takiego zainteresowania prowadzeniem działalności gastronomicznej w tej części miasta. Być może więc w Warszawie powstaje nowy świat kawiarenek, restauracji i klimatycznych knajp...



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com