TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2004-10-23 - Kebaby Kaplan zaleją polski rynek?

Niemiecka fabryka mięsa do kebabów Kaplan produkuje dziennie 6 ton mięsa i tylko w samym Berlinie dostarcza je do 3 własnych bistr, 120 punktów z logo Kaplan i 14 000 innych punktów.

reklama


Obecnie kolejna fabryka potentata w segmencie kebabów powstaje pod Szczecinem. Pierwsze kebaby Kaplana w pełni wytworzone w Polsce pojawią się, więc już w listopadzie bieżącego roku. Finalnie fabryka ma wytwarzać 20 ton mięsa gotowego do wykorzystania w punktach sprzedających kebaby dziennie.

Podszczecińska fabryka ma w przyszłości zaopatrywać lokale gastronomiczne na Wschodzie Europy - w Polsce, na Litwie, Łotwie, Białorusi, Ukrainie, w Estonii, Rosji i Czechach.

Kaplan Polska Sp. z. o. o. do końca 2006 roku planuje otwarcie w naszym kraju 100 punktów sprzedaży kebabów z przyczep campingowych.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com