TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2009-10-07 - Sheraton Sopot: jesienne menu z prawdziwej dziczyzny

W październiku restauracja Wave w hotelu Sheraton Sopot Conference Center & Spa proponuje swoim gościom nietuzinkowe dania z dziczyzny.

reklama


Jesienne potrawy, inspirowane tradycją polowań i uczt, podczas których na stole królowała dziczyzna dostępne będą w restauracji Wave od 1 do 30 października. Ceny dań w nowej karcie wahają się od 30 - 65 zł.

Wśród propozycji szefa kuchni - Tomasza Boruckiego znajdują się takie przysmaki jak carpaccio z sarny z chrupiącym parmezanem, rosół z bażanta z kluseczkami z wątróbki, schab z dzika serwowany z zapiekanką z selera, jabłek i ziemniaków, a także faszerowana przepiórka.

- Nastała jesień. Jest to pora roku, która kojarzy mi się z leśnymi spacerami, grzybobraniami i polowaniami. Poza tym to właśnie jesienią i zimą prawdziwa dziczyzna jest najsmaczniejsza, ma najmniej tłuszczu i jest najbogatsza w walory smakowe - opowiada Tomasz Borucki, szef kuchni hotelu Sheraton Sopot.

Restauracja Wave, znajdująca się w hotelu Sheraton Sopot, Conference Center & Spa, poza specjałami z dziczyzny oferuje dania kuchni polskiej, międzynarodowej oraz potrawy surf & turf - będące połączeniem mięsa i owoców morza. Restauracja otwarta jest przez cały tydzień od godziny 6:30 do 23.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com