TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
LOT wprowadza zmiany w serwisie pokładowym na wszystkich rejsach europejskich i transatlantyckich.
reklama
Od lutego 2010 r. w klasie ekonomicznej pasażerowie rejsów krótkich mają do wyboru nowe kanapki, których rodzaj zmienia się co dziesięć dni. Pasażerowie, którzy latali z LOT-em w marcu tego roku testowali i oceniali nowe menu. Na podstawie ich opinii wybrano najbardziej smaczne zestawy. Od 22 marca 2010 menu na rejsach krótkich pojawiła się możliwość wyboru posiłku wegetariańskiego. Pasażerowie mają również do wyboru: soki owocowe, napoje orzeźwiające, kawę i herbatę.
Serwis na kierunkach transatlantyckich również się zmienia. Od kwietnia alkohol w klasie ekonomicznej serwowany jest odpłatnie, jednak ceny wszystkich rodzajów alkoholi, czyli piwa, wina, wódki i whisky wahają się od 5 do 10 złotych, zależnie od wybranego trunku. Można również korzystać z dodatkowych, płatnych przekąsek, takich jak: chipsy, orzeszki i słodycze. Płatny alkohol wprowadzony zostanie również na wszystkich rejsach LOT w klasie ekonomicznej, natomiast w klasie biznes oferta alkoholi pozostaje bez zmian.
LOT opracowuje także menu na sezon letni, w klasie biznes na trasach transatlantyckich.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami