TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2004-05-24 - Polacy się brzydzą....

Można je przyrządzać na wiele sposobów - usmażyć, udusić, zapiekać... Ich mięso zawiera dużo białka, sodu, fosforu i magnezu. W polskich restauracjach zamawiają je głównie goście z zagranicy, Polacy raczej w nich nie gustują.

reklama


24 maja po raz pierwszy obchodziliśmy w Polsce dzień ślimaka. Dzień ten jest w restauracjach brytyjskich jednym z licznych kulinarnych świąt. Firma Ślimaki Pl, dystrybutor winniczków w puszce chce spopularyzować ślimaki na polskich stołach. Maj jest przecież okresem najbardziej obfitych zbiorów. W zabawie wzięło udział sześć restauracji z trzech województw, m.in. ze Śląska - szefowie kuchni restauracji hotelu Noma Residence w Promnicach i hotelu Belweder w Ustroniu.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com