TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
Organizatorzy 6. Festiwalu Dobrego Smaku w Łodzi (27-28 czerwiec) zapraszają chętne restauracje do przesyłania zgłoszeń. Na rynku łódzkiej Manufaktury restauracje z całej Polski przygotują potrawy z ryb i owoców morza, które oceni międzynarodowe jury pod przewodnictwem Roberta Sowy.
reklama
Osią Festiwalu jest konkurs dla restauratorów na najlepszą potrawę. W tym roku tematem są ryby i owoce morza. Dwadzieścia restauracji, wybranych na podstawie nadesłanych przepisów, zaprezentuje się w oficjalnym konkursie, gdzie na oczach widzów będą przygotowywać konkursowe potrawy. W jury zasiądą: szefowie kuchni restauracji hotelowych Vienna International z całej Europy. Przewodniczył im będzie Robert Sowa - szef kuchni warszawskiego hotelu Sobieski.
Restauracje mogą zgłaszać się do konkursu poprzez formularz zgłoszeniowy znajdujący się na oficjalnej stronie Festiwalu: www.festiwaldobregosmaku.eu. Nagrodę dla kucharza zwycięskiej restauracji - zagraniczny pobyt w jednym z ekskluzywnych hoteli sieci Vienna International ufunduje partner Festiwalu - andel"s Hotel Łódź.
Wielkie gotowanie uzupełnią inne eventy związanie z dobrym smakiem i kulturą jedzenia. Podczas zmagań kucharzy widzowie będą mogli zapoznać się ze sztuką barmańską, savoir-vivre"em, carvingiem (sztuką rzeźbienia w owocach) czy zdrową dietą. Swój osobny konkurs kulinarny będą mieli dziennikarze.
© 2025 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami