TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2010-05-18 - Hotel w Azji: menu z produktów uprawianych we własnym ogrodzie

Hotel Four Seasons Resort Langkawi położony na Półwyspie Malajskim oferuje gościom oryginalne menu.

reklama


Hotelowa restauracja Gourmet Garden wprowadziła do swojego menu zgodne z zasadą "Jedz lokalnie". Oznacza to, że trzeba stosować dietę określaną mianem diety 100-milowej. Według niej, aby cieszyć się dobrym zdrowiem należy do swojej diety włączyć wyłącznie produkty uprawiane w odległości nie większej niż 100 mil od miejsca zamieszkania.

W Gourmet Garden goście wybierają z menu tylko posiłki z produktów uprawianych na terenie 48-hektarowego Resortu. Przed posiłkiem, szef kuchni - Billy Akunna zaprasza ich na spacer po ogrodzie. Tam goście sami sobie wybierają składniki do kolacji.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com