TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
W niedzielę (8.08) w kieleckiej restauracji "Spiżarnia" odbędzie się jarmark "Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie".
reklama
Na stołach restauracji pojawią się: wędliny z Wąchocka, kiełbasa kunowska, karp małyszyński. Będą też naturalne wyroby mleczarskiej, chleb na zakwasie, a także potrawy regionalne.
Wystawiać będą się m.in. gospodarstwa agroturystyczne, masarnie, spółdzielnie mleczarskie, hotele, pensjonaty i restauracje, członkowie Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego.
Jarmark będzie promował żywność naturalną - tradycyjną, regionalną, ekologiczną i lokalną.
Zwiedzającym czas umilać będą pokazy rękodzieła artystycznego i muzyka ludowa na żywo.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami