TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2008-02-01 - Klub Szefów Kuchni ustali trendy w polskiej kuchni na rok 2008

Jutro (2.02) w krakowskiej restauracji "Cul-De-Sac" w Hotelu Gródek odbędzie się spotkanie Kapituły Polskiej Gastronomii - Klubu Szefów Kuchni. Celem spotkania jest zaplanowanie trendów w polskiej kuchni na rok 2008.

reklama


Spotkanie odbywa się na zaproszenie jej nowego członka - Rafała Targosza, Mistrza Kulinarnego Hotelu Gródek oraz przedstawiciela Klubu w Małopolsce. Członkowie opracują także harmonogram imprez w bieżącym roku w kraju i za granicą.

Klub Szefów robi wszystko, aby kontynuować polską tradycję kulinarną przez pryzmat swoich doświadczeń oraz różne spojrzenie na kuchnię.

Uczestnikami spotkania będą przedstawiciele różnych regionów Polski, m.in: Małopolski, Pomorza, Śląska, Wielkopolski, Mazowsza czy Warmii i Mazur. Obecność swą już potwierdzili Mistrzowie Kulinarni: Karol Okrasa, Grzegorz Labuda, Jarosław Walczyk, Dariusz Struciński, Teo Vafilis, Mirosław Drewniak, Jerzy Pasikowski, Wiesław Bober oraz Waldemar Hołówka.

Założycielami Klubu Szefów Kuchni w czerwcu 2002 byli członkowie Ogólnopolskiej Grupy Inicjatywnej Szefów Kuchni i Cukierni. Klub powstał podczas konkursu kulinarnego Polish Prestige Hotels w Szczyrku.

Klub od tego momentu jest elitarną grupą nadającą kierunek i trendy życiu kulinarnemu w Polsce. Grupa ta odpowiada także za poprawę obecnego wizerunku polskiej gastronomii na scenie ogólnopolskiej i międzynarodowej.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com