TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2010-10-19 - Nowe menu lunchowe w restauracji The Olive

Od wtorku, 19 października restauracja The Olive wprowadza nowe menu lunchowe. W karcie dań znajdą się codziennie inne propozycje autorstwa Artura Grajbera, szefa kuchni hotelu Sheraton Warsaw. Zestawy lunchowe dostępne będą w cenie od 55 zł.

reklama


Alternatywę dla dań z bufetu restauracji The Olive stanowić będą nowe zestawy lunchowe, składające się z czterech propozycji kulinarnych zmieniających się codziennie. Od poniedziałku do piątku szef kuchni Artur Grajber będzie prezentował nowe propozycje,
a w karcie znajdą się m. in.:
* Sałatka z pikantnego arbuza i szpinaku z karmelizowanym koprem włoskim
* Eskalopki z polędwiczek wieprzowych, z puree z boczkiem i porem, grillowaną cukinią i sosem grzybowym
* Sałatka ze szpinakiem, marynowaną gruszką, orzechami włoskimi i sosem z sera pleśniowego
* Papardele z kremowym sosem kurkowym, boczkiem pieczonym i musem z gęsiej wątróbki
* Filet łososia z ciepłą sałatka z kopru włoskiego i cykorii, ryżem cremolata z cytrusami i natką pietruszki, sosem maślanym z cytryną i pomidorem
* Śliwki karmelizowane z sosem kajmakowym, żubrówką i lodami jabłkowymi, podane na pieczonej kruszonce z ciasteczkiem waniliowym

Gość korzystając z oferty lunchowej będzie miał możliwość wybrać z karty:
- dwa dania w cenie 55 zł
- trzy dania w cenie 78 zł
- cztery dania w cenie 105 zł

Pełny zestaw lunchowy zawiera przystawkę, zupę, danie główne i deser. Zestawy lunchowe dostępne będą od 12.00 - 15.00 od poniedziałku do piątku. Restauracja The Olive znajduje się w hotelu Sheraton Warsaw i serwuje potrawy inspirowane kulinarną tradycją śródziemnomorską oraz dania kuchni polskiej. Czynna jest w godzinach 6.30-10.30 oraz 12.00-16.00.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com