TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
Radisson Blu Hotel Kraków organizuje czwarte już dni kuchni tajskiej "Tajskie Smaki", której towarzyszyć będzie wystawa "Orientalne inspiracje" . Całe przedsięwzięcie jest próbą promowania oryginalnych kuchni świata i regionu lub państwa z którego one pochodzą, zgodnie z zasadą, aby udało się połączyć "coś dla ciała" i "coś dla ducha".
reklama
Kuchnia tajska będzie serwowana w restauracji Milk&Co przez cały listopad. Oferowane będą potrawy rybne, owoce morza, dania mięsne. W każdy czwartek, piątek i sobotę będzie otwarty tajski bufet Surf&Turf.
W menu znajdą się ciekawe, orientalne dania, takie jaki plastry kurczaka marynowane w curry podane z zielonym ogórkiem i sosem orzechowym, panierowane krewetki z sosem z tamarindy, zupa z kurczaka podana z galanganą, zielone tajskie curry, czy też słodkości takie jak galaretka z mleka kokosowego.
Promocji kuchni towarzyszyć będzie wystawa autorstwa Jagody Padjas-Siwanowicz pt."Orientalne impresje". Autorka nawiązuje w swoich pracach do orientalnej stylistyki i dzięki temu jej prace dobrze współgrają z tematem Tajlandii.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami