TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2010-10-11 - Rynek HoReCa spotka się na targach EuroGastro 2011

W dniach 23-25 marca 2011 r. w centrum MT Polska przy ul. Marsa 56C w Warszawie odbędą się XV Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro skierowane ściśle do przedstawicieli branży gastronomicznej.

reklama


Na EuroGastro producenci i dostawcy usług z kraju i zagranicy przedstawią wszechstronny katalog produktów i rozwiązań dla branży. Wśród nich znajdą się liczne propozycje wyposażenia i wystroju lokali oraz zaplecza, jak meble, urządzenia i profesjonalny sprzęt, a także oprogramowanie i systemy zarządzania. Zaprezentowane zostaną również specjalistyczne produkty spożywcze, w tym przysmaki narodowe wybranych państw i regionów.

Ponadto targom towarzyszyć będą prestiżowe mistrzostwa, konkursy, interesujące pokazy i spotkania merytoryczne związane z działalnością sektora gastronomicznego. Oferta targów przeznaczona jest m.in. dla właścicieli i osób zarządzających restauracjami, kawiarniami, cukierniami, marketami, punktami zbiorowego żywienia jak również kucharzy i szefów kuchni. Honorowy patronat nad XV edycją targów EuroGastro objął Minister Gospodarki, Waldemar Pawlak.

W trakcie XV edycji targów szczególnie szeroko zostanie zaprezentowana oferta specjalistycznych produktów spożywczych. Na targi powrócą specjalne wyspy przysmaków narodowych wśród nich znajdzie się m.in. wyspa produktów francuskich. W trakcie EuroGastro 2011 odbędzie się również jubileuszowa X edycja mistrzostw barista, których zwycięzca pojedzie na mistrzostwa świata do Kolumbii.

Wśród wystawców targów EuroGastro znajdują się producenci i dystrybutorzy wyposażenia i sprzętu dla gastronomii, mebli, akcesorii, żywności i napojów, alkoholi i używek, wyposażenia sal restauracyjnych i barów, produktów i półproduktów cukierniczych, lodziarskich i piekarskich, drobnego sprzętu dla cukiernictwa, lodziarstwa, oprogramowania dla gastronomii, środków czystości jak również odzieży roboczej. Do osób zwiedzających targi należą m.in. właściciele i menadżerowie restauracji, barów typu Fast food i snack-bar, małej gastronomii, kawiarni, firm cateringowych, hurtowni gastronomicznych, lodziarni i cukierni, super i hipermarketów, klubów, dyskotek, pubów, zarządzających punktami zbiorowego żywienia w stołówkach, kantynach, szpitalach, więzieniach, domach dziecka, szkołach i innych placówkach, kucharze, szefowie kuchni, bariści oraz dystrybutorzy produktów i usług dla HoReCa.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com