TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
Elektroniczne menu w restauracjach w Europie, USA i Japonii już kwestią czasu. Restauratorzy testują bowiem nowy pomysł na e-Menu.
reklama
Jeśli koncepcja wejdzie w życie to w lokalach zamiast kelnera notującego nasze zamówienie przy stoliku pojawi się ekran wyświetlający wszystkie potrawy. Klient wybierze na nim potrawy, a system automatycznie przekaże jego wybór do kuchni.
E-menu to technologia opracowana przez izraelską spółkę Conceptic. Przyjęła się już w kilku lokalnych barach sushi, pubach i restauracjach. Jest też w kilku restauracjach we Francji i Belgii. Conceptic pracuje też nad inną nową usługą. Dzięki niej klienci mogliby logować się bezprzewodowo do sieci WiFi w restauracji i zamawiać dania z laptopa czy komórki.
We Frame, modnej restauracji sushi w Tel Awiwie, utarg ze stolików, na których zainstalowano e-Menu, wzrósł blisko o 11%. Klienci często przy rezerwacji proszą właśnie o te miejsca - mówi kierująca lokalem Natalie Edry.
Niektórzy restauratorzy jednak do pomysłu podchodzą sceptycznie, uważając, ze relacji międzyludzkich nie zastąpi żadna technika.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami