TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2006-09-14 - Kraków: Restauracja Solfeż oferuje grzybowe bufety tematyczne!

We wrześniu w każdy piątek restauracja Solfeż w Hotelu Radisson w Krakowie oferuje grzybowe bufety tematyczne. W cenie 79,00 zł oprócz bufetu, gdzie wybór potraw z grzybami jest ogromny, jest jeszcze wino domowe i napoje.

reklama


Piotr Pabisiak, szef kuchni w każdy piątek przygotowuje mnóstwo wspaniałych dań. Przygotował między innymi: paszteciki z grzybami, sałatkę składającą się z makaronu kręconego z parmezanem, surowych, krojonych grzybów, suszonych pomidorów, rukoli i odrobiny czerwonej cebuli. Jako danie główne można zjeść panierowaną kanię z polędwicą z prawdziwkami i pomidorem, a wszystko smażone w ziołach na białym winie. A na deser podawane są lody z leśnymi owocami i surowym borowikiem.

Dodatkową atrakcją jest możliwość obejrzenia, jak przygotowywane są owe potrawy. Można posłuchać jak oliwa skwierczy na patelni i poczuć oszałamiający zapach ziół i makaronu podgrzewanego z bazylią.

W październiku Solfeż będzie proponować dziczyznę, a w listopadzie kuchnię tajską.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com