TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
Spółka Wars już jesienią tego roku otworzy pierwszą stacjonarną restaurację. Nowy lokal nie będzie jednak nawiązywać do kolejowej tradycji.
reklama
Kolejowa spółka gastronomiczna w ciągu ostatnich miesięcy przeprowadziła rewolucyjne zmiany. Po pierwsze zmodernizowano wagony barowe (inwestycja pochłonęła 3 mln zł), następnie zmieniono logo, pojawiły się też nowe uniformy dla kelnerów.
Zmieniono również menu restauracji. Nową kartę dań tworzyli eksperci i uznani szefowie kuchni.
Obecnie w ofercie Warsu znajduje się ponad 20 różnych potraw - od lekkich sałatek po bogaty wybór dań głównych oraz zestawów śniadaniowych. Większość potraw z nowego menu oparto na recepturach tradycyjnej polskiej kuchni. Ponadto jadłospis został urozmaicony o specjalności z innych zakątków świata, jak choćby włoska bruschetta.
I tak w Warsie można zjeść m.in. frankfurterki z parmezanem, camemberta z żurawiną, łososia, indyka marynowanego w ziołach, naleśniki i różne sałatki.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami