TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2008-05-23 - Białystok: Szef Kuchni w Restauracji Oranżeria

Restauracja Oranżeria w Hotelu Branicki w Białymstoku od lutego 2008 ma nowego szefa kuchni - został nim Krzysztof Zyśk.

reklama


Ma 24 lata i pochodzi z Mrągowa na Mazurach. Ukończył Technikum Technologii Żywienia. Pierwsze praktyki zawodowe miał w Hotelu Orbis Mrongovia, następnie w Sporthotelu Grynberg w Hessen Grunberg w Niemczech. Po powrocie do Polski przez krótki czas pracował w Restauracji Dworek w Redzie. Następnie wyjechał do Anglii, a potem do Islandii, gdzie przez 2,5 roku w czterogwiazdkowym hotelu.

Interesuje się dietetyką i współczesnymi trendami kulinarnymi. Za najciekawsze kuchnie uważa francuską, polską i włoską.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com