TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2009-07-28 - Lato w kuchni Verres en Vers

W nowo otwartym wiosną 2009 hotelu Radisson Blu w Gdańsku restauracja Verres en Vers proponuje gościom wakacyjne potrawy. Wzorowana na klasycznej francuskiej brasserii jest pierwszą restauracją tej marki w Polsce. Kuchnia inspirowana jest francuską sztuką kulinarną oraz winami, pochodzącymi z popularnych regionów kraju, leżącego nad Sekwaną.

reklama


W menu znaleźć można bogatą ofertę lekkich przekąsek, zdrowych sałatek i słodkich deserów, a także różnorodne napoje i drinki. Restauracja przygotowała specjalne menu dla dzieci, w którym znalazły się przysmaki, które maluch lubią najbardziej. Lokal został zaaranżowany w eleganckich wnętrzach, z których można wyjść wprost na taras, usytuowany przy Długim Targu i Zielonej Bramie.

W hotelu znajduje się również irlandzki Sure Bar, usytuowany przy oszklonym atrium z widokiem na fasadę XIV wiecznej kamienicy, wkomponowanej w bryłę hotelowego budynku. Jest to miejsce idealne dla spędzania czasu przez biznesmenów i aktywnie zwiedzających miasto turystów. Bar również w swojej ofercie posiada wakacyjne promocje.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com