TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2009-06-10 - Sopocki Sheraton wybrał szefa cukierni

Został wybrany nowy szef cukierni hotelu Sheraton Sopot Conference Center & Spa. Od czerwca funkcję Head Pastry Chefa pełnić będzie 29-letni Krzysztof Ilnicki. Do podstawowych obowiązków głównego cukiernika obiektu będzie należało zarządzanie zespołem oraz tworzenie karty dań deserów.

reklama


Ilnicki jest absolwentem Thames Valley University. Swoją przygodę ze światem cukiernictwa rozpoczął w 2002 roku. Doświadczenie zawodowe zdobywał głównie w Stanach Zjednoczonych i Wielkiej Brytanii.

Po raz pierwszy z profesjonalnym światem cukiernictwa Ilnicki zetknął się w Chatham Bars Inn w Stanach Zjednoczonych, gdzie przeszedł szereg szkoleń z zakresu zmysłowej kreacji dań deserowych. Po okresie spędzonym w Ameryce Północnej wrócił do Europy, kontynuując swoją karierę w restauracji Mirabelle w Londynie, a następnie w wiodącej londyńskiej firmie specjalizującej się w organizacji elegankich imprez - Urban Caprice. Przed powrotem do Polski Ilnicki, przez ponad rok pracował w Hakkasan Restaurant London na stanowisku szefa cukierni - Executive Pastry Chef. Zarówno restauracja Mirabelle, jak i Hakkasan to miejsca o międzynarodowej renomie, szczycące się najwyższym wyróżnieniem w świecie restauratorów - gwiazdkami Michelin.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com