TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
Wychodząc naprzeciw rosnącemu zainteresowaniu uczestnictwem w kursach ogólnodostępnych firma H&R System poszerzyła zakres usług o prowadzenie szkoleń otwartych.
reklama
Dedykowane są one dla osób indywidualnych, które chciałyby zdobyć nowe kompetencje i umiejętności lub poszerzyć swoją dotychczasową wiedzę. Są również dobrym rozwiązaniem dla hoteli i restauracji zainteresowanych przeszkoleniem w danym zakresie tematycznym kilku pracowników, które nie będą korzystać z zamkniętego projektu szkoleniowego.
Obok łatwodostępnej możliwości podniesienia kwalifikacji atutem szkoleń otwartych jest stworzenie pola do udziału w wymianie opinii i doświadczeń.
Specjalizacją H&R System są kursy kelnerskie oraz managerskie dla kadry zarządzającej z branży HoReCa.
Oprócz tradycyjnych metod przekazywania wiedzy takich jak wykłady, proces szkolenia odbywa się poprzez metody aktywizujące: dyskusje, "burzę mózgów", case study, ćwiczenia indywidualne na forum grupy, zadania grupowe i odgrywanie scenek.
Wyróżnikiem prowadzonych zajęć dla kelnerów są ciekawe degustacje, m.in. degustacje alkoholi: win, calvadosu, absyntu, likierów, cognacu, armagnacu. Szkolenia obejmują naukę wykorzystywania show w obsłudze. Uczestnicy samodzielnie przygotowują dania flambirowane takie jak kurczak z kolorowymi winogronami i aromatycznym krupnikiem czy naleśniki crepes suzette. Jako element nauki wykorzystywane są ciekawe konkursy, a zwycięzcy nagradzani są upominkami związanymi z tematyką zajęć.
Najbliższe szkolenie "Profesjonalna obsługa kelnerska krok po kroku z elementami skutecznej sprzedaży" odbędzie się w dniach 2 - 5 grudnia 2010 r. w Hotelu Ideal w Pruszkowie.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami