TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2010-06-08 - Festiwal Dobrego Smaku już wkrótce

7 edycja Festiwalu Dobrego Smaku to nie tylko konkurs dla restauratorów, ale również imprezy towarzyszące. Organizatorzy zapraszają do Szkoły Dobrego Smaku - 26 i 27 czerwca.

reklama


W festiwalową sobotę i niedzielę w restauracji hotelu andel’s prezentacje kulinarne dla uczestników szkoły przygotują: Constant Michel Labarre - mistrz kuchni francuskiej, przewodniczący Akademii "Bocuse d"Or Team Poland", Mirosław Jabłoński szef kuchni andel’s Hotel Łódź oraz Marek Widomski, członek elitarnej Fundacji Klub Szefów Kuchni, założyciel Krakowskiej Kuźni Kulinarnej Prezentowane będą m.in.: kuchnia francuska i fusion.

W Szkole Dobrego Smaku weźmie udział 20 osób. Każdy z uczestników nauczy się gotować prezentowane na pokazie dania. Oprócz degustacji przygotowanych wspólnie potraw, na uczestników czekać będą niespodzianki. Koszt udziału w Szkole Dobrego Smaku: 150 zł jeden dzień, dwa dni 250 zł. Zgłoszenie możesz przesłać na adres: konkurs@festiwaldobregosmaku.eu

Program Szkoły Dobrego Smaku 2010:

I Dzień Szkoły Dobrego Smaku - 26 czerwca
10:00 Rozpoczęcie Szkoły Dobrego Smaku
10:30 - 12:00 pokaz: Kuchnia fusion - Mirosław Jabłoński, Szef Kuchni andel's Hotel Łódź
12:00 - 12:30 konkurs dla uczestników Szkoły
12:30 - 14:00 pokaz: Kuchnia francuska - Constant-Michel Labarre, mistrz kuchni francuskiej, Prezes Akademii Konkurs Bocuse d"Or Poland
14:00 - 15:30 pokaz: wina austriackie + prezentacja księgi The Austrian Wines- Jakub Majer, Sommelier
15:30 Rozdanie uczestnikom dyplomów i zakończenie I Dnia Szkoły Gotowania

II Dzień Szkoły Dobrego Smaku - 27 czerwca
10:30 - 12:00 pokaz: Kuchnia z mrożonych warzyw - Marek Widomski, członek elitarnej Fundacji Klub Szefów Kuchni, założyciel Krakowskiej Kuźni Kulinarnej
12:00 - 12:30 konkurs dla uczestników Szkoły
12:30 - 13:30 pokaz: Kuchnia Constant-Michel Labarre, mistrz kuchni francuskiej, Prezes Akademii Konkurs Bocuse d"Or Poland
13:30 - 14:30 pokaz: Kuchnia międzynarodowa - Mirosław Jabłoński, Szef Kuchni andel"s Hotel Łódź
14:30 - 15:30 pokaz: Desery - Arkadiusz Nuszczyński, szef kuchni hotel FOCUS
15:30 rozdanie uczestnikom dyplomów i zakończenie II Dnia Szkoły Gotowania



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com