TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
W dniach 16-18.11.2007 r. w Hotelu HP Park Plaza we Wrocławiu odbędzie się konkurs kulinarny o tytuł "Profesjonalisty Roku 2007", którego celem jest promowanie utalentowanych i kreatywnych kucharzy dbających o podtrzymywanie regionalnej sztuki kulinarnej.
reklama
Organizatorem imprezy jest Komisja Gastronomiczna PPH&R oraz Hotel HP Park Plaza we Wrocławiu.
Tematem konkursu jest przygotowanie sześciu przystawek z łososia wędzonego i sześciu dań z wykorzystaniem dowolnego elementu tuszki kurczaka i wątróbki cielęcej oraz dowolnych grzybów świeżych lub suszonych z wyraźnym zaznaczeniem w daniu charakteru naszej polskiej tradycji kulinarnej w czasie nie przekraczającym 1 godziny.
W konkursie udział wezmą 2 osobowe zespoły kucharzy wyłonieni drogą konkursu zgłoszeń z grupy hoteli zrzeszonych w PPH&R i pozostałych obiektów.
Planowana godzina rozpoczęcia konkursu to 10.00 (17.11.2007). Imprezę poprowadzi Karol Okrasa. Przewodniczącym jury będzie Jerzy Pasikowski. W skład jury wejdą uznani szefowie kuchni: Piotr Pabisiak, Michael Labarre, Tomasz Szymański oraz Lech Gryka.
Laureaci konkursu otrzymają nominację do wystąpienia w Kulinarnym Pucharze Polski.
W tegorocznej edycji konkursu udział wezmą:
1. Hotel Hp Park: Siedlik Tomasz, Budzyński Bartosz
2. Park Hotel: Grycz Daniel, Siwak Mariusz
3. Andel’s Hotel: Kopczyński Maciej, Fraś Jakub
4. Hotel Le Royal Meridien Bristol: Czapnik Krzysztof, Bajerski Michał
5. Art. Hotel: Bogucki Przemysław, Białek Rafał
6. Restauracja Słoneczna: (Diament Restauracje)Smela Łukasz, Jóźwik Patryk
7. Hotel Anders: Bonisławski Tomasz, koper Sławomir
8. Centrum Konferencji I Rekreacji Akwawit: Buler Marek, Buchwald Jakub
9. Hotel Nadmorski: Mikołajczak Dariusz, Belgrau Marcin
10. Hotel Kortowo: Woźniak Maciej, Pałka Katarzyna
11. Hotel Radisson Sas: Zator Marcin, Wysocki Dawid
12. Hotel Warszawa: Krzysztof Bonk, Wojciech Roszyk
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami