TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2005-11-07 - Już po łódzkich Tur-Gastro-Hotel

W sobotę, 5 listopada 2005 zakończyły się łódzkie targi Tur-Gastro-Hotel. W imprezie udział wzięło 29 wystawców, reprezentujących przede wszystkim sektor usługodawców i dostawców dla branży gastronomicznej i hotelarskiej.

reklama


Każdy dzień targowy był poświęcony innej grupie odbiorców. Czwartek 3 listopada 2005 trwał pod hasłem "Pokaż swoje mistrzostwo" i był skierowany do profesjonalistów, którzy prezentowali swoje umiejętności. Największym zainteresowaniem cieszyły się pokazy baristy Mistrza Polski Baristów 2005 Marcina Rusnarczyka oraz pokazy barmańskie w wykonaniu Barmana, Mistrza Polski 2003 w kategorii free style.

Dzień drugi targów (piątek) był skierowany do młodzieży. Odbyło się wiele konkursów dla szkół gastronomiczno-hotelarskich. Szkoły biorące udział w imprezie były bardzo chwalone. Wśród konkursowych potraw przygotowanych przez uczniów znaleźć można było tipi naleśnikowe, ozorki w sosie karmelowym, budyń z chleba razowego, schab pieczony z ananasami oraz śliwkami suszonymi i morelami. - Niektóre dania mogłyby wpędzić w kompleksy niejednego kucharza - przyznaje Andrzej Wiesławski, doradca kulinarny Unilevera. - Widać, że uczniowie śledzą najnowsze trendy w branży, co bardzo cieszy.

Trzeci dzień targów, sobota był Dniem Kontaktów Biznesowych.

Poniżej prezentujemy listę podstawowych wystawców łódzkiej edycji Tur-Gastro-Hotel 2005:




Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com