TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
W dniu 10 czerwca, o godzinie 19.30 w hotelu Novotel Warszawa Centrum odbędzie się wykwintna kolacja dla smakoszy i koneserów win.
reklama
W menu przygotowanym specjalnie na tę okazję znalazło się 7 dań oraz 5 specjalnie dobranych rodzajów win w regionu Bordeaux. Jest to pierwsza z cyklu imprez, jakie hotel zamierza organizować dla miłośników dobrej kuchni.
Gospodarzem wieczoru będzie Brian Farrell, szef kuchni w hotelu Novotel Warszawa Centrum. Zaserwuje wyśmienite potrawy, które zaskoczą nawet najbardziej wymagających smakoszy. Opowie o sposobie ich przyrządzania a także o hotelowej restauracji Essencia, do której zaprasza nie tylko klientów hotelu, ale także warszawiaków i turystów odwiedzających stolicę.
Terina z kaczki nadziewana słodkimi ząbkami czosnku - to jedno z dań, jakiego będzie można skosztować w czasie kolacji w hotelu Novotel Warszawa Centrum. W menu znalazły się także smażony okoń morski z sosem buraczano-szafranowym, sorbet bazyliowy oraz filet z polędwicy, serwowany z kaczą wątróbką, sosem tymiankowym i oliwą truflową. Nie zabraknie też przekąsek na zimno - goście będą mieli do wyboru szeroką gamę serów podawanych z suszonymi owocami. A na deser coś wyjątkowego - panna cotta ze świeżymi owocami mango. Do wszystkich dań serwowane będą francuskie wina z regionu Bordeaux. Opowie o nich David Froleon z Compagnie Medocaine des Grands Cru, podając jednocześnie ciekawe informacje na temat sztuki serwowania win oraz ich doboru do dań.
Kolacja odbędzie się w hotelu Novotel Warszawa Centrum przy ul. Marszałkowskiej 94/98. Koszt to 249 zł od osoby. Możliwe jest także wykupienie noclegu ze śniadaniem - wtedy łączna cena za pobyt w hotelu i uczestnictwo w imprezie to 349 zł za osobę. Wieczór goście rozpoczną o godz. 19.30 od Aperitifu, a godz. 20 zasiądą do kolacji.
Restauracja Essencia w hotelu Novotel Warszawa Centrum oferuje dania kuchni polskiej i europejskiej. Od kilku miesięcy jej szefem jest Brian Farrell, znawca sztuki kulinarnej. Swoją wiedzę o tej sztuce zdobywał przygotowując potrawy dla gości na całym świecie, kierował m.in. restauracjami w hotelach największych międzynarodowych sieci i szkolił innych szefów kuchni.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami