TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2007-01-16 - Tym razem austriacka kuchnia w krakowskim hotelu Radisson SAS

Po niezwykłych, orientalnych nutach kuchni tajskiej krakowski hotel Radisson SAS szykuje zupełnie nowy pokaz kunsztu kulinarnego. Tym razem nie będzie to już podróż tak daleko jak ostatnio. Przy współpracy z Austriackim Instytutem Handlu oraz liniami lotniczymi Austrian, zespół hotelu przygotował specjalny program kulturalny promujący austriacką kuchnię.

reklama


Podczas spotkań z kuchnią austriacką będzie można degustować austriacką czekoladę oraz wino, słuchać klasycznej muzyki na żywo. Nie obędzie się bez pokazu tradycyjnego walca wiedeńskiego. Ale przede wszystkim będzie można kosztować prawdziwej austriackiej kuchni. Nad całością wszystkich prezentacji kulinarnych czuwać będzie Mistrz kuchni z hotelu Radisson SAS Palais w Wiedniu, Pan David Grandegger.

Organizatorzy imprezy polecają wiedeńską zupę pomidorową, rosół z warzywami, pieczonego kurczaka oraz szarlotkę z bitą śmietaną. Z kulinarnych przystawek również szynkę i bekon z musztardą, chrzanem, żurawiną i zielonym pieprzem. Poza tymi daniami na gości czekać będzie wiele innych znanych i nieznanych smakowitości austriackiej kuchni.

Prezentacja kuchni wiedeńskiej będzie miała miejsce w dniach 26 stycznia - 2 marca 2007 we wszystkie piątki.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com