TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2008-12-01 - Przez żołądek do serca niemieckich turystów?

26 listopada w Berlinie miało miejsce spotkanie branży gastronomicznej z dziennikarzami niemieckimi pod hasłem "Kulinarny zawrót głowy". W konwencie uczestniczył także polski kucharz.

reklama


Deutsche Bahn zaprosiła na spotkanie 10 najlepszych kucharzy europejskich, którzy mieli opracować specjalne menu dla restauracji pokładowych. Od początku roku w niemieckich pociągach serwowano bowiem dania różnych kuchni.

Przez cały listopad w wagonach restauracyjnych niemieckich szybkich pociągów ICE podawane były dania polskiej kuchni, zaproponowane przez Pawła Oszczyka. Jest on szefem kuchni hotelu Le Regina w Warszawie. Do Niemiec pojechał na zaproszenie Polskiego Ośrodka Informacji Turystycznej w Berlinie.

Zgodnie z hasłem przewodnim turystycznej kampanii reklamowej Polski w Niemczech "Polen Azberrascht" (Polska zaskakuje, Polska jest niespodzianką), Paweł Oszczyk zaskoczył gości wyszukanymi potrawami nawiązującymi do najlepszych tradycji kuchni polskiej.

W spotkaniu uczestniczyli także korespondenci polscy, akredytowani w Berlinie.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com