TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
W dniach od 7 do 12 marca 2008 w Hamburgu odbędzie się 82 edycja Międzynarodowych Targów Hotelarstwa, Gastronomii, Żywienia Zbiorowego, Piekarnictwa i Cukiernictwa Internorga2008.
reklama
Targi Internorga należą do najstarszych imprez wystawienniczych branży hotelarskiej i gastronomicznej w Europie.
W tym roku swoje uznane na świecie produkty, a także nowości w zakresie sprzętu i usług w hotelarstwie oraz gastronomii zaprezentuje około 1000 wystawców z 23 krajów, w tym 4 firmy z Polski: Zakład Mechaniczny MechGo, Stalgast, Stecko Meble i firma FructoFresh. Produkty oraz usługi prezentowane będą w 11 halach targowych na powierzchni 80000 metrów kwadratowych. Obejrzy je ponad 100.000 specjalistów z branży. W ubiegłym roku było ich 115.000.
Targi Internorga są istotną imprezą branżową. Każdego roku w targach biorą udział znane firmy branży hotelarsko-gastronomicznej i piekarsko-cukierniczej oraz firmy, które dzięki swoim innowacyjnym produktom zamierzają osiągnąć wiodącą pozycję na rynku. W bieżącym roku wśród firm, które będą prezentować swoją ofertę będą między innymi: Rosenthal, Hutschenreuther, Villeroy und Boch, Unilever Foodsolutions, Barilla, Nestle, Coca-Cola, Metro, InBev, McCain, Rational, Hobart, Meiko, Blanco, Electrolux Professional, Ali Group, WMF, Enodis, Eloma, Micros Fidelio, Vectron Systems, Sharp Electronics, Horstmann Group, Miwe, Hiestand, BakeMark, Edna, Wisheu.
Targi Internorga stały się także barometrem branży gastronomicznej w Europie. Dzięki najwyższej fachowości wystawców i korzystnemu marcowemu terminowi podczas tej imprezy tworzą się trendy na nadchodzący sezon. Wiele firm czeka ze swoją premierową prezentacją nowości właśnie na czas targów.
Zakres tematyczny targów obejmuje między innymi:
- urządzenia i wyposażenie hoteli oraz pokoi hotelowych, restauracji, barów, kawiarni, stołówek i punków żywienia zbiorowego i cateringu, a także urządzenia sanitarne, pościel, sztukę nakrywania stołu - szkło, porcelanę, sztućce i odzież dla gastronomii i hotelarstwa oraz naczynia kuchenne;
- artykuły spożywcze i napoje, w tym też artykuły spożywcze przeznaczone specjalnie dla rynku HoReCa, produkty typu convenience, przekąski, świeże warzywa, produkty mrożone i typu fastfood, artykuły dietetyczne, przetwory mleczne, kawa, i różnego rodzaju napoje;
- techniki kuchenne i gastronomiczne, czyli maszyny i urządzenia do kuchni przeznaczone do gotowania, smażenia, chłodzenia, zamrażania, zmywania, pakowania, transportu, przygotowywania i przechowywania produktów żywnościowych, a także automaty do napojów i innych produktów, maszyny do kawy i do usuwania śmieci;
- organizacja i komunikacja, a w tym sprzęt komputerowy i oprogramowanie dla branży gastronomiczno-hotelarskiej, systemy rejestrujące i zabezpieczające, systemy rezerwacji hotelowych, wydawnictwa i prasa fachowa;
- wyposażenie, maszyny i urządzenia dla piekarń i cukierni, środki do pieczenia, półprodukty i dodatki, wyposażenie sklepów.
Targi Internorga sÄ… miejscem nawiÄ…zywania i pielÄ™gnowania kontaktów handlowych, wymiany wiedzy, doÅ›wiadczeÅ„ oraz nowatorskich pomysłów, a także dialogu specjalistów z branży. Dlatego też nieodÅ‚Ä…cznym elementem imprezy sÄ… konferencje, seminaria oraz pokazy, które umieszczone zostaÅ‚y w programie ramowym targów. Uczestnicy bÄ™dÄ… mogli wziąć udziaÅ‚ w Kongresie Gastronomii Systemowej FoodService Forum, który odbÄ™dzie siÄ™ 6 marca, MiÄ™dzynarodowym Kongresie dla PrzemysÅ‚u Piekarniczego Hamburg Global Bake 7 marca, Niemieckim Kongresie Å»ywienia Zbiorowego 10 marca i Kongresie OszczÄ™dzania Energii 12 marca. ZwiedzajÄ…cy bÄ™dÄ… mogli oglÄ…dać pokazy i prezentacje Forum Branży HoReCa, które przygotowaÅ‚y zwiÄ…zki i stowarzyszenia branży hotelarsko-gastronomicznej miÄ™dzy innymi: rozstrzygniÄ™cie konkursu dla kucharzy o nagrodÄ™ "Großer Preis der Köche", zawody w fantazyjnym nakrywaniu stoÅ‚u i serwowaniu potraw "Der gedeckte Tisch" przygotowane przez ZwiÄ…zek Mistrzów Kelnerskich, Pracowników Restauracji i Hoteli, prezentacje "maÅ‚ych dzieÅ‚ sztuki" z marcepana i czekolady przygotowane przez Cech Cukierników z Hamburga, a także prezentacje miksowania koktajli zgodnie z najnowszymi trendami przygotowane przez NiemieckÄ… UniÄ™ Barmanów.
Targi będą czynne w dniach od 7 do 12 marca 2008 w godzinach od 10.00 do 18.00.
Biletów dla specjalistów z branży będą kosztować:
- Bilet jednodniowy - 24 euro (w przedsprzedaży w przedstawicielstwie 16 euro)
- Bilet dwudniowy - 34 euro (w przedsprzedaży w przedstawicielstwie 32 euro)
- Bilet dla uczniów szkół zawodowych branży hotelarskiej i gastronomicznej - 12 euro
Katalog książkowy lub w formie CD-ROM będzie kosztować 15 euro, a pakiet katalogów (książkowy + CD-ROM) 20 euro.
Przedstawicielstwo Targów Hamburskich przygotowało również atrakcyjne oferty grupowego oraz indywidualnego wyjazdu na targi Internorga.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami