TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2010-10-14 - II edycja konkursu kulinarnego "Zgotuj Sobie Sukces!"

Trwa druga edycja konkursu "Zgotuj Sobie Sukces!" skierowanego do uczniów szkół gastronomicznych z całej Polski.

reklama


Półfinał i finał konkursu odbędzie się 14 i 15 października w Centrum HoReCa Makro Cash& Carry w Warszawie. W jury zasiądą Gissur Gudmundsson prezydent World Association of Chefs Societies (Islandia), Stefan Lanz - Conseille Culinaire Chaine des Rotisseurs (Szwajcaria), Luis Filipe Alves (Portugalia), Kurt Scheller, honorowy prezes OSSKiC - jako przewodniczący jury oraz Grzegorz Kazubski, Makro - jako sekretarz jury.
Dodatkowo, w jury komplementarnym zasiądą dziennikarze i krytycy kulinarni Barbara i Piotr Adamczewscy, Monika Kucia, Anna Żuk, Maria Burska i Edyta Czerwińska.

Już pierwsza edycja konkursu pokazała, że wśród uczniów szkół gastronomicznych jest wiele obiecujących talentów kulinarnych. Konkurs pomaga wyłaniać przyszłe sławy polskiej kuchni i pełni rolę platformy środowiskowej dla znamienitych i dopiero zaczynających karierę szefów kuchni.

Konkurs oparty jest na międzynarodowych zasadach obowiązujących członków organizacji World Association of Chefs, która wraz ze swoim polskim oddziałem będzie czuwała nad prawidłowością przebiegu konkursu "Zgotuj Sobie Sukces!". Został on w całości przygotowany przez zespół
kierujący Centrum Rozwoju Firm MAKRO, największej w kraju instytucji szkolącej profesjonalistów obsługujących sektor usług hotelowych,
restauracyjnych i cateringowych.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com