TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2005-12-21 - Nadziewana kaczka hitem świątecznym w Olsztynie

Coraz więcej mieszkańców Olsztyna decyduje się na zamawianie potraw świątecznych. Oprócz potraw tradycyjnych nie brakuje też nowinek - np. w tym roku w restauracji Kolorowa modna jest nadziewana francuska kaczka i pieczone mięso ze szpinakiem.

reklama


W lokalach gastronomicznych zamówienia na świąteczne przysmaki trzeba złożyć przynajmniej jeden lub najlepiej dni przed Wigilią. Zamówienia na wigilijne i świąteczne dania i potrawy przyjmuje wiele lokali w mieście.

Ceny dań i ciast od ubiegłego roku raczej nie wzrosły.
W typowej świątecznej ofercie możemy spotkać:
półmisek ryby 45 zł
porcja barszczu z uszkami 6 zł
ryba po grecku 30 zł
ryba w śmietanie 35 zł
szczupak faszerowany 45 zł
kompot z suszonych owoców 10 zł
makowiec od 13 do 17 zł za 1kg
piernik z marmoladą ok. 15 zł za 1kg



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com