TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2010-10-12 - Kaczka i gęś w stylu fusion

Od poniedziałku restauracja Fusion w warszawskim hotelu Westin serwuje rarytasy z kaczką i gęsią w roli głównej. W specjalnej karcie dań jest osiem nowych potraw. Promocja trwać będzie do 7 listopada br.

reklama


Drób pojawi się w przystawkach, zupach i daniach głównych w różnych odsłonach. Szefowi kuchni hotelu Westin - Januszowi Korzyńskiemu, zależało na pokazaniu różnorodności wykorzystania mięsa kaczego w kulinariach.

"Mięso kacze jest bardzo kruche i oferuje niesamowitą głębię smaku. W naszej odsłonie zostało przyprawione i zestawione z intrygującymi smakami i przyprawami z całego świata. Myślę, że będzie to interesująca propozycja dla miłośników wyszukanej kuchni" - powiedział Janusz Korzyński, szef kuchni.

W październikowej karcie dań znajdą się między innymi:
* Mus z gęsi z galaretką z winogron i ciastkiem tymiankowym z morelą w cenie 38 PLN
* Lazania z gęsiej wątróbki “Foie Gras" i małż św. Jakuba z "kawiorem" Wasabi i ostrym sosem mango w cenie 58 PLN
* Gęś nadziewana rakami i dzikim ryżem podawana z musem z selera i wanilii w cenie 64 PLN
* Pieczona gęś w świeżych ziołach i orzechach podawana z gretiną z batatów i pieczonym kalafiorem oraz sosem z prawdziwków w cenie 66 PLN



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com