TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2009-07-22 - Wyjazdy studyjne receptą na przetrwanie kryzysu w polskiej gastronomii?

Specjaliści branży gastronomicznej wróżą trudny okres dla firm tego sektora. Okres między wakacjami a Świętami Bożego Narodzenia to zazwyczaj czas spowolnienia w gastronomii. W tym roku stanowić będzie wyjątkowe wyzwanie. Dlatego firmy muszą brać przykład z zagranicznych kolegów po fachu.

reklama


Posiłki na świeżym powietrzu, nowe pozycje w menu, kanapki i zdrowe sałatki, a co najważniejsze - korzystny stosunek wartości do ceny. Wszystkie te elementy zostały wprowadzone do tegorocznej, letniej oferty w wielu gastronomicznych lokalach. Mimo obecnej sytuacji ekonomicznej, wysokich kosztów stałych i zmniejszonego popytu.

- Obawiam się, że będzie to źródłem problemów, a wiele gastronomicznych punktów nie przetrwa tego sezonu - twierdzi Mo Mokhtar, dyrektor zarządzający Pasiony Group, angielskiej firmy konsultingowej specjalizującej się w branży gastronomicznej.

Dlatego firma Pasiony Group stworzyła ofertę zróżnicowanych, tematycznych wyjazdów studyjnych do Londynu, podczas których na przykładzie interesujących lokali gastronomicznych naocznie poznać można tajemnice ich sukcesu oraz osobiście doświadczyć panujące trendy i udoskonalenia.

Pierwszy tegoroczny wyjazd dedykowany będzie gastronomii francuskiej. Uczestnicy poznają m.in. tajemnice sukcesu śniadań serwowanych w lokalu "apostrophe", lunch w restauracji Prêt / EAT oraz popołudniową herbatę w PAUL / PATISSERIE VALERIE - wszystkie placówki na trasie zaliczane są do czołowych w branży.

Wyjazd w ramach akcji "Czas na lunch - sezon 1: francuskie trendy" zaplanowany jest na 6 sierpnia br. Uczestnikom będzie towarzyszył m.in. Mo Mohktar, który zaoferuje swoją wiedzę i doświadczenie w zakresie gastronomicznych inspiracji i skutecznych rozwiązań.

Pasiony Group to angielska firma konsultingowa specjalizująca się w obsłudze restauracji, kawiarni, kafeterii oraz innych przedsiębiorstw z branży.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com