TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2010-05-17 - Chicago: hodowla pszczół w Marriocie

Hotel Marriott w Chicago na dachu obiektu uruchomił hodowlę pszczół. Pozyskiwany miód jest wykorzystywany w hotelowej kuchni.

reklama


W ulach na tarasie hotelu żyje ponad 400 tys. pszczół. W ciągu pierwszego roku pszczoły wyprodukowały ponad 90 kg miodu.

- Staram się przygotowywać nasze posiłki w sposób tradycyjny, korzystając z naturalnych produktów. Specjalnością hotelu jest zimne miodowo-pszeniczne piwo podawane w barze. W hotelowym sklepie można kupić także małe buteleczki z miodem w cenie 5 dolarów - powiedział szef kuchni Myk Banas.

Marriott zlokalizowany w samym centrum Chicago w hodowlę owadów zainwestował ponad 2500 dolarów.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com