TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
Warszawska restauracja Fusion przedstawia zupełnie nowe, inspirowane smakami Kraju Kwitnącej Wiśni menu na sezon letni.
reklama
Karta dań została całkowicie zmieniona, pozostawiono jedynie kilka propozycji, które cieszą się wyjątkowym zainteresowaniem gości.
Szefowie kuchni hotelu Westin, Janusz Korzyński i Ernest Jagodziński, po raz kolejny zaskakują kreatywnością i kulinarnym kunsztem. Tym razem, zainspirowani kulinarną podróżą do dalekiej Japonii, proponują dania, za sprawą których poczujemy smaki i aromaty typowe dla Kraju Kwitnącej Wiśni, a skomponowane w sposób właściwy dla kuchni fusion.
Wśród nowych propozycji znajdą się między innymi:
* Trio z małż Św. Jakuba: pieczona przekładana smażoną gęsią wątróbką z owocami Carrici, parowana z uramakiem z awokado, rukolą i kawiorem Masago, smażona w cieście kataifi z tajską bazylią w cenie 55 zł;
* Pierś perliczki podana z puree ziemniaczanym z fenelem, warzywnym ratatuj, chutneyem z pomidorów, limonki i zielonego pieprzu w cenie 59 zł;
* Pieczona Sola Dover z Foie Gras i płatkami truflowymi, bok choi i serca karczochów, sos z sake i limonki, ryż jaśminowy w cenie 95 zł;
* Grillowany tuńczyk w sosie teryaki, korzeń pietruszki, puree ziemniaczane z japońską przyprawą shichimi w cenie 89 zł;
* Pikantny krem z mleka kokosowego i prażonych migdałów, smażone małże św. Jakuba i sałatka z zielonych szparagów i truskawek w cenie 33 zł.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami