TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
- Jeden z indonezyjskich hoteli umieścił w menu hamburgery kosztujące milion rupii (110 dolarów) za sztukę, czyli więcej niż wynosi równowartość dwóch najniższych miesięcznych pensji w wielu regionach Indonezji - informuje agencja Reutera.
reklama
W skład hamburgerów oferowanych przez restaurację hotelu "Four Seasons" wchodzą hamburgerów m.in. bardzo droga wołowina z Kobe, foie gras, czyli stłuszczone wątroby kacze lub gęsie i sprowadzane z Korei gruszki o rudej lub brązowej skórce. Do kanapki podawane są frytki.
Jak podają przedstawiciele hotelu od wprowadzenia nowego dania, czyli od miesiąca sprzedano 20 sztuk hamburgerów.
- Każdy hamburger zawiera 225 gramów wołowiny z okolic japońskiego miasta Kobe, która swój smak zawdzięcza niezwykłej diecie tamtejszych krów - piwu zmieszanemu z mlekiem, odżywkom witaminowym i trawie wolnej od pestycydów - mówi szef kuchni Erwan Ruswandi. Wszystkie składniki importujemy, są one bardzo wysokiej jakości, dlatego danie jest tak drogie - dodaje.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami