TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2006-10-23 - Uroczysty początek roku akademickiego w hotelu Radisson SAS

Hotele Radisson SAS słyną ze znakomitej kuchni. Z usług tejże sieci korzysta wielu naszych rodaków, jak i konsumentów na całym świecie. Zadowolenie klienta, jak i gwarancja naszej kuchni - to podstawowe czynniki naszej działalności.

reklama


Politechnika Wrocławska jest stałym klientem Hotelu Radisson SAS, często powierza załodze kuchni organizację obsługi cateringowej przeróżnych uroczystości. Inauguracja roku akademickiego na Politechnice Wrocławskiej należy do jednych z najważniejszych wydarzeń w roku akademickim. Nie mogło się odbyć bez udziału wyśmienitych potraw, które są jednym z punktów programu imprezy.

Uroczystość odbyła się 2 października i oprócz władz uczelni z Rektorem Tadeuszem Lutym na czele, gościli między innymi przedstawiciele Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego, jak również były minister rolnictwa Krzysztof Jurgiel.

Szef Kuchni wrocławskiego Hotelu Radisson SAS- Piotr Lisiewski, przygotował z tej okazji wspaniałą kulinarną ucztę. Podano pieczarki nadziewane musem z sera pleśniowego, terrine z warzyw w sosie ziołowym i sałatkę z wędzonym kurczakiem. Podniebienie cieszyły plastry z rostbefu na ostro z tartym chrzanem, jak i mus z szynki w cieście francuskim. Na deser zaproponowano kolorowe babeczki owocowe i mufinki.
Nowy rok akademicki rozpoczął się wyśmienicie!



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com