TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2006-02-13 - Już po targach Mięso i Wędliny 2006

W dniach 10 - 12 luty w Pałacu Kultury i Nauki odbyły się targi "Mięso i Wędliny 2006".

reklama


Podczas imprezy można było spotkać najlepszych polskich kucharzy i autorów programów kulinarnych oraz spróbować wielu przysmaków takich jak: kindziuk, rembeks, hucówka, dębowa z żubrówką, cwaniak wojskowy czy kiełbasa futbolowa Piechny.

Pokazy gotowania na żywo przygotowali studenci hotelarstwa i gastronomii z Poznania.

Ogromna popularnością cieszyły się na targach konserwy wojskowe. Cezary Szyła zapewnia, że Przysmak Kaprala czy Puszka Pułkownika, podczas rekonstrukcji Bitwy nad Bzurą, zyskały uznanie nawet najwybredniejszych fachowców.

Krzysztof Maurer, góral z Łącka uważa natomiast, że nawet najlepsze wędliny nie smakują dobrze, jeśli nie ma czym ich popić. Mimo, że Łąck słynie ze Śliwowicy, górale chwalili się napojami bezalkoholowymi.

Bilet wstępu na imprezę kosztował 15 złotych. Patronat medialny nad imprezą objęła Jedynka Polskie Radio.

Na imprezie swoją ofertę prezentowali następujący wystawcy:



Patronat honorowy nad imprezą objęli Andrzej Lepper - Wicemarszałek Sejmu RP, Władysław Serafin - Prezes Krajowego Związku Rolników, Kółek i Organizacji Rolniczych, prof. dr hab. Tomasz Borecki - Rektor Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego i Wiesław Różański - Prezes Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com