TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
2006-02-13 - Już po targach Mięso i Wędliny 2006
W dniach 10 - 12 luty w Pałacu Kultury i Nauki odbyły się targi "Mięso i Wędliny 2006".
reklama
Podczas imprezy można było spotkać najlepszych polskich kucharzy i autorów programów kulinarnych oraz spróbować wielu przysmaków takich jak: kindziuk, rembeks, hucówka, dębowa z żubrówką, cwaniak wojskowy czy kiełbasa futbolowa Piechny.
Pokazy gotowania na żywo przygotowali studenci hotelarstwa i gastronomii z Poznania.
Ogromna popularnością cieszyły się na targach konserwy wojskowe. Cezary Szyła zapewnia, że Przysmak Kaprala czy Puszka Pułkownika, podczas rekonstrukcji Bitwy nad Bzurą, zyskały uznanie nawet najwybredniejszych fachowców.
Krzysztof Maurer, góral z Łącka uważa natomiast, że nawet najlepsze wędliny nie smakują dobrze, jeśli nie ma czym ich popić. Mimo, że Łąck słynie ze Śliwowicy, górale chwalili się napojami bezalkoholowymi.
Bilet wstępu na imprezę kosztował 15 złotych. Patronat medialny nad imprezą objęła Jedynka Polskie Radio.
Na imprezie swoją ofertę prezentowali następujący wystawcy:
- ABRYS Sp. z o.o.
- Agro Trendy
- AGROSMAK Zakład Produkcji Przypraw
- ATT Sp. z o.o.
- BEDEKA RADA Sp. z o.o.
- BESTMONT S.A.
- Bezpieczeństwo i Higiena Żywności
- CARLESTAM POLAND Sp. z o.o.
- Centrum HACCP Doradztwo i Szkolenia
- Drobimex Sp. z o.o.
- Elkopol Sp. z o.o.
- Firma Handlowo-Usługowa Johnsondiversey Polska Sp. z o.o.
- FOSS Polska
- GEA Grasso Sp. z o.o.
- Gospodarka Mięsna
- GPM Pojazdy Handlowe i Usługowe Sp. z o.o.
- GRANTRIM Doradztwo Europejskie
- IMA Sp. z o.o.
- Kadek Sp. z o.o.
- Kingspan Sp. z o.o.
- Kobiety.pl
- Magazyn Przemysłu Mięsnego
- Magazyn Życie Handlowe
- Media Direct Sp. z o.o.
- Menu Smakosza
- Mięso
- Mięso i Wędliny - Czasopismo Branży Mięsnej
- MitMar Sp.J.
- Moguntia Polska Sp. z o.o.
- Nasz Dziennik
- P.W. M&M s.c.
- PMB S.A.
- Polskie Wydawnictwo Fachowe Sp. z o.o.
- Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego
- PPH Victor
- PPHU DUDA - BIS Sp. z o.o.
- Proman Sp. z o.o.
- Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP
- TEKA POLSKA Sp. z o.o.
- Top Consulting Sp. z o.o.
- Winnice Krymu
- WINTERHALTER GASTRONOM POLSKA Sp. z o.o.
- WIR Łopuszno Zakłady Mięsne
- Wydawnictwo ELAMED
- Wydawnictwo Czasopism i Książek Technicznych SIGMA - NOT Sp. z o.o.
- Zakład Mięsny "SMAK - EKO" Sp. z o.o.
- Zakład Obsługi Technicznej Przemysłu Rolno-Przetwórczego "PEK-MONT" T. Peciakowski Sp.J.
- Zakład Przetwórstwa Mięsa OLEWNIK - BIS
- Zakład Przetwórstwa Mięsnego "GROT" J.Grot
- Zakład Przetwórstwa Mięsnego WOY
- Zakład Usługowo - Handlowy "Wojciechowski"
- Zakłady Mięsne "JANDAR" Sp. z o.o.
- Zakłady Mięsne "MAT" w Czerniewicach Sp. z o.o.
- Zakłady Mięsne Nowak Sp. z o.o.
- Zakłady Mięsne Wiesław Leśniak
Patronat honorowy nad imprezą objęli Andrzej Lepper - Wicemarszałek Sejmu RP, Władysław Serafin - Prezes Krajowego Związku Rolników, Kółek i Organizacji Rolniczych, prof. dr hab. Tomasz Borecki - Rektor Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego i Wiesław Różański - Prezes Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP.
Wróć do strony głównej
Pełna wersja
© 2025 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami