TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
Hotel HP Park Plaza we współpracy z Komisją Gastronomiczną Polish Prestige Hotels & Resorts organizuje po raz kolejny konkurs przeznaczony dla polskich kucharzy. Konkurs o tytuł "Profesjonalisty Roku 2009" odbędzie się 21 listopada (sobota, początek godzina 9.00) w Hotelu HP Park Plaza we Wrocławiu.
reklama
Jednym z celów imprezy jest promocja utalentowanych kucharzy, którzy dbają o podtrzymanie tradycyjnej, regionalnej sztuki kulinarnej. Zdaniem uczestników w tegorocznej edycji będzie przygotowanie zakąsek gorących z łososia z polską kaszą a także sześciu dań głównych z dowolnego elementu perliczki z podrobami i polskimi suszonymi owocami. Cały proces ma trwać nie dłużej niż 75 minut.
W konkursie będą brać udział 2 osobowe zespoły kucharzy, które zostały wyłonione w czasie konkursu, ze zgłoszonych przez grupę hoteli PPH&R i pozostałych obiektów, kandydatów.
Kucharzy będzie oceniać międzynarodowe jury, któremu przewodniczyć będzie Jerzy Pasikowski. Oceniane będzie 5 zestawów dań a zestaw 6-sty będzie daniem prezentacyjnym.
Wyniki konkursu zostaną ogłoszone podczas Gali wieńczącej Konkurs Kulinarny o tytuł Profesjonalisty Roku 2009, która zostanie połączona równocześnie z obchodami X - lecia HP Park Plaza w dniu 21.11. 2009 r. o godzinie 19.00.
Atrakcja dla wszystkich odwiedzających w tym dniu hotel będzie degustacja win, czy pokaz luksusowych samochodów.
© 2025 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami