TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
We wrześniu 2010 roku restauracja położonego na Kaszubach Koziego Grodu poddała się audytowi Kampanii Społecznej Biała Lilia.
reklama
Kontrola zakończyła się otrzymaniem 97 punktów na 100, co oznacza spełnianie najwyższych standardów higieny i bezpieczeństwa oferowanej żywności.
Biała Lilia to projekt międzynarodowy. Inicjatywa firmy JohnsonDiversey została zapoczątkowana w Istambule, gdzie spotkała się z wielkim zainteresowaniem władz miasta, a następnie wszystkich ośrodków turystycznych Turcji. Zebrane pozytywne doświadczenia zaowocowały rozszerzeniem się kampanii na pozostałe kraje europejskie, w tym Polskę. Badania polegają na obserwacji procesu produkcji, począwszy od odebrania produktów od dostawcy po podanie potrawy na stół.
Wysokie standardy prowadzenia procesu produkcji żywności, od wejścia surowców i produktów na magazyn, poprzez proces przechowywania, obróbki i serwowania posiłków, potwierdzają wysoką jakość i bezpieczeństwo serwowanej w restauracji Koziego Grodu żywności. Cały proces jest w tej placówce szczegółowo kontrolowany przez odpowiedzialny personel i profesjonalnie odnotowywany w dokumentacji, która dotyczy dostaw, przechowywania, przygotowywania i serwowania żywności.
Od początku istnienia Koziego Grodu restaurację prowadzi Przemysław Formela, który pełni funkcje Szefa Kuchni oraz Managera Gastronomii. Kuchnia w restauracji Koziego Grodu oferuje znakomite dania kaszubskie, polskie i kuchni światowej, a jej specjalnością jest dziczyzna.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami