TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2009-09-16 - Menu kulinarno - kwiatowe w restauracji Fusion

Restauracja Fusion przez dwa tygodnie będzie serwować gościom coś całkiem innego - dania kulinarno - kwiatowe. Oryginalne połączenie kuchni fusion z kwiatami jadalnymi to nowa propozycja szefa kuchni hotelu Westin - Janusza Korzyńskiego.

reklama


Już od 16 września każdy warszawiak i goście hotelu The Westin Warsaw będą mogli spróbować niecodziennego menu. Karta dań ma zaskoczyć smakoszy nie tylko doznaniami smakowymi, ale przede wszystkim estetyką.

Menu kwiatowe trwać będzie do 27 września, a w karcie dań będzie można znaleźć między innymi:

- sashimi z marynowanego w sake i lawendzie tuńczyka, foie gras z sosem z owoców carica i róży, małże św. Jakuba z sosem z cebuli Macó - 59 pln;

- diabeł morski w potrójnym wydaniu: wędzony podany z grzybkami enoki i sałatką z kwiatów, pieczony z sosem ponzu, terina z marynowanymi kwiatami fasoli i z sosem musztardowym z dodatkiem miso 55 pln;

- zupa z mleka kokosowego i dyni z cynamonem, tofu i świeżą orchideą 29 pln;

- marynowana pierś perliczki podana na cieście morelowo - tymiankowym, galaretka z kwiatów, sos z pieczonych jabłek i galangalu 75 pln;

- argentyńska polędwica wołowa podana z ciecierzycą, świeżymi kwiatami i szparagami, sos pieczeniowy z cielęciny i hibiskusa 149 pln;

- krem z białej czekolady i rumianku na czekoladowym biszkopcie, sorbet różany i gorące powidła pomidorowo - malinowe 22 pln;

- sałatka kwiatowo - owocowa z pikantnym sosem czekoladowym 29 pln.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com