TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2012-06-28 - Kuchnia Pachnąca Tradycją

W dniach 27 - 28 lipca odbędzie się trzecia edycja Międzynarodowego Festiwalu Kulinarnego pt. "Kuchnia Pachnąca Tradycją".

reklama


Głównym celem projektu jest stworzenie nowego produktu turystycznego z zachowaniem dziedzictwa kulturowego oraz promocja zdrowego odżywiania i kuchni regionalnej. Działania przewidziane w ramach projektu są ukierunkowane przede wszystkim na nowy produkt turystyczny, jakim będzie sieć certyfikowanych restauracji i punktów gastronomicznych w Augustowie i Druskiennikach.

Podczas festiwalu odbędzie się konkurs kulinarny na najlepsze danie rybne. Ryby będą pochodzić z jezior Pojezierza Suwalsko-Augustowskiego. Ekipa będzie musiała przygotować danie, którego składnikami podstawowymi będzie szczupak i grzyby. Walczyć będą znani gestorzy kulinarni z terenu.

Pierwszy dzień imprezy będzie odbywał się pod hasłem Pikniku edukacyjno - rodzinnego, który pozwoli poznać zasady zdrowego żywienia, spożywania ryb i ich dobrego wpływu na nasz organizm. Udział w pikniku wezmą również szkoły gastronomiczne.

Projekt jest realizowany przez Urząd Miejski w Augustowie i Centrum Informacji Turystycznej i Biznesowej w Druskiennikach przy udziale środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz budżetu państwa w ramach Funduszu Małych Projektów Programu Współpracy Transgranicznej "Litwa - Polska" 2007-2013.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com