TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2013-01-08 - Restauratorze! Dołącz do Szlaku Kulinarnego!

Śląska Organizacja Turystyczna tylko do 21 stycznia przyjmuje wnioski restauratorów, chcących włączyć się w działalność Szlaku Kulinarnego Śląskie Smaki.

reklama


Działający od października 2012 r. nowy produkt turystyczny regionu tworzą lokale, posiadające w swoich kartach menu tradycyjne lokalne dania. Wszystkie zostały zakwalifikowane przez komisję ekspercką, w której udział wzięli m. in. Remigiusz Rączka czy kuchmistrz Józef Łoskot. To oni gwarantują, że potrawy, które znalazły się w menu Śląskie Smaki są przyrządzone wg tradycyjnych receptur.

Jednak Szlak to nie tylko przedsięwzięcie promocyjne. - To też konkretne zyski dla przedsiębiorców. Szlak staje się rozpoznawalny - miło nam, kiedy dzwonią do nas właściciele restauracji i mówią, że odwiedzili ich turyści z naszym wydawnictwem albo wycinkiem z gazety. Dania menu Śląskie Smaki coraz lepiej się sprzedają. Widać, że ten produkt jest naprawdę interesujący - tłumaczy Agnieszka Sikorska, Dyrektor Biura Śląskiej Organizacji Turystycznej. Uczestniczący w nim restauratorzy mogą liczyć na działania promocyjne ŚOT - wydawnictwa, study toury, czy realizowany właśnie program telewizyjny. Chyba nikt nie ma wątpliwości, że wstąpienie na Szlak Kulinarny Śląskie Smaki było dobrą decyzją.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com