TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
Klan Gesslerów szturmem podbija polska gastronomię. W czołówce kulinarnych wizjonerów bezprecedensowo można wymienić Magdę oraz Adama, których łączy już tylko to samo nazwisko i zamiłowanie do polskiej kuchni.
reklama
Najpierw Magda Gessler, sprawnie poruszająca się w prawie każdej dziedzinie nauk kulinarnych otworzyła kilka lokali, aby przypomnieć Polakom co to znaczy wysublimowane podniebienie i rozbudzić w nich pragnienie luksusowej kuchni. Później, przebywający raczej w cieniu oszustw podatkowych Adam Gessler również zapragnął łatwej sławy.
Jak w każdej branży roi się od wzlotów i upadków, a ten kto ma pojęcie o gastronomii wie, że ten biznes do najłatwiejszych nie należy. Ponoć od przybytku głowa nie boli, a jednak nie tak łatwo w dzisiejszych czasach prowadzić biznes gastronomiczny. I tak np. otwarty niespełna rok temu MG Eat w łódzkiej Manufakturze zamienił się w serwującego wieprzowinę Mega Burgera.
Z kolei szwagier słynnej restauratorki Adam Gessler, od pewnego czasu szturmujący również Kraków, wkradł się w podniebienia mieszkańców Królewskiego Miasta regionalnym, troszkę już zapomnianym przysmakiem, serwując maczankę po krakowsku, w tym wypadku sygnowaną jego nazwiskiem. Lokal był czymś na kształt piekarni i budy z kebabami. Główny punkt menu stanowiła wspomniana maczanka, przyrządzana na trzy sposoby: z wieprzowiną, wołowiną i wegetariańska. Jak wskazuje użyty czas przeszły lokal został zamknięty w ubiegłym miesiącu, a po krakowskich maczankach nie ma ani śladu.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami