TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2011-07-19 - Hotel Radisson Blu w Krakowie ma nowego kucharza

Hotel Radisson Blu w Krakowie ma nowego szefa kuchni. Został nim Stanisław Bobowski.

reklama


Nowy szef kuchni trafił do 5-gwiazdkowego Radissona prosto z Wielkiej Brytanii. Na wyspach pracował m.in. w hotelu Royal Bristol Marriott, oraz hotelu Marriott w Swindon. Gdzie zajmował kierownicze stanowisko Szefa Kuchni. Zanim jednak dotarł na szczyt - przez 6 lat pływał luksusowymi statkami pasażerskimi linii Princess Cruises, od Alaski aż po Malediwy.

- Okres pływania na statkach, był dla mnie wielką szkołą gotowania i życia, bo zaczynając tam pracę jako asystent kucharza i kończąc jako Pierwszy Kucharz byłem już inną osobą - świadomą swoich umiejętności i nie bojącą się nowych wyzwań - wspomina Bobkowski.

Nie jeden kucharz może pozazdrościć takiego doświadczenia zawodowego i kulinarnego zapału, jakim dysponuje S. Bobkowski. Warto wspomnieć, że zanim po 11 latach wrócił do Polski, pełnił funkcję honorowego Wiceprezesa Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników na Wyspach Brytyjskich.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com