TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
W sobotę, 26 maja odbyła się siódma edycja największego festiwalu kulinarnego w regionie.
reklama
Zmagania 23 konkursowych drużyn o tytuł Eksperta Śląskich Smaków i nagrodę Złotego Durszlaka obserwowało tysiące mieszkańców województwa śląskiego. Festiwalowe jury miało pełne ręce roboty - jak co roku do oceny przedstawiono wiele niesamowitych smaków.
Ekspertami Śląskich Smaków w kategorii AMATORZY jednogłośnie ogłoszeni zostali członkowie Teamu Rodzinnego z Czarkowa. Tuż za nimi uplasowały się Panie z KGW Wisła Wielka. Trzecie miejsce i Brązowy Durszlak przypadły Ninie z Familijom z Tarnowskich Gór.
W kategorii UCZNIOWIE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH Złoty Durszlak przypadł w udziale przedstawicielom Zespołu Szkół Szkół Gastronomicznych im. Gustawa Morcinka w Katowicach. Drugie miejsce zajął Zespół Szkół Zawodowych w Raciborzu, a trzecie - Zasadnicza Szkoła Zawodowa w Żarkach.
W ostatniej kategorii - PROFESJONALISTÓW - zwyciężyli festiwalowi debiutanci - Restauracja EM z Koziegłów. Drugie miejsce zajęli "weterani" - Restauracja "Stara Piekarnia" z Pszczyny, a trzecie - Hotel Podkowa****Wellness&Spa w Siewierzu.
Organizatorami imprezy była Śląska Organizacja Turystyczna i Miasto Chorzów. Partnerem Park Śląski w Chorzowie - miejsce imprezy. Partnerem branżowym imprezy firma Sanvee.
© 2025 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami