TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
W Wielkiej Brytanii został opublikowany najnowszy Czerwony Przewodnik MICHELIN Eating Out in Pubs, opisujący ponad 530 najlepszych pubów na Wyspach
reklama
W tegorocznej edycji przewodnika MICHELIN Eating Out in Pubs omówiono ponad pół tysiąca najlepszych pubów znajdujących się we wszystkich częściach Wielkiej Brytanii. Zostały one wybrane ze względu na najwyższą jakość serwowanego w nich jedzenia. Aż 86 lokali po raz pierwszy zagościło na kartach Czerwonego Przewodnika. Dodatkowo warto podkreślić, iż pub The Hand and Flower, został pierwszym tego typu lokalem w Wielkiej Brytanii mogącym pochwalić się przyznanymi mu dwoma gwiazdkami Michelin.
- Możemy być dumni z naszych brytyjskich pubów, oraz z tego, iż dostosowują się one do zmieniającej się rzeczywistości. Z roku na rok inspektorzy Michelin odkrywają coraz więcej wartościowych miejsc. To wspaniałe, że wszystkie te puby wykorzystują lokalne produkty, a czasem nawet są mistrzami w przygotowywaniu regionalnych specjałów! - komentuje redaktorka prowadząca tej edycji przewodnika Rebeca Burr.
Każdy lokal omówiony w Czerwonym Przewodniku opisany jest bardzo szczegółowo. Z opisu dowiadujemy się jakiej kuchni można tam spróbować, a także za ile możemy zjeść. Wszystko to ozdobione jest pięknymi, kolorowymi fotografiami. W przewodniku wyróżnione są także "Typy Inspektorów", czyli lokale, które zdobyły największe uznanie ekspertów Michelin ze względu na swój niepowtarzalny charakter i wysoką jakość oraz smak podawanych w nich dań.
Wiele z pubów opisywanych w Czerwonym Przewodniku MICHELIN Eating Out in Pubs jest w stanie zaoferować odwiedzającym zakwaterowanie, którego standard bardzo wzrósł w ostatnich latach. Obecnie pokoje w pubach są nawet w stanie dorównać tym oferowanym w dobrych hotelach.
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami