TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2011-11-25 - Na Wyspach na kolację także do pubów

W Wielkiej Brytanii został opublikowany najnowszy Czerwony Przewodnik MICHELIN Eating Out in Pubs, opisujący ponad 530 najlepszych pubów na Wyspach

reklama


W tegorocznej edycji przewodnika MICHELIN Eating Out in Pubs omówiono ponad pół tysiąca najlepszych pubów znajdujących się we wszystkich częściach Wielkiej Brytanii. Zostały one wybrane ze względu na najwyższą jakość serwowanego w nich jedzenia. Aż 86 lokali po raz pierwszy zagościło na kartach Czerwonego Przewodnika. Dodatkowo warto podkreślić, iż pub The Hand and Flower, został pierwszym tego typu lokalem w Wielkiej Brytanii mogącym pochwalić się przyznanymi mu dwoma gwiazdkami Michelin.

- Możemy być dumni z naszych brytyjskich pubów, oraz z tego, iż dostosowujÄ… siÄ™ one do zmieniajÄ…cej siÄ™ rzeczywistoÅ›ci. Z roku na rok inspektorzy Michelin odkrywajÄ… coraz wiÄ™cej wartoÅ›ciowych miejsc. To wspaniaÅ‚e, że wszystkie te puby wykorzystujÄ… lokalne produkty, a czasem nawet sÄ… mistrzami w przygotowywaniu regionalnych specjałów! - komentuje redaktorka prowadzÄ…ca tej edycji przewodnika Rebeca Burr.

Każdy lokal omówiony w Czerwonym Przewodniku opisany jest bardzo szczegółowo. Z opisu dowiadujemy się jakiej kuchni można tam spróbować, a także za ile możemy zjeść. Wszystko to ozdobione jest pięknymi, kolorowymi fotografiami. W przewodniku wyróżnione są także "Typy Inspektorów", czyli lokale, które zdobyły największe uznanie ekspertów Michelin ze względu na swój niepowtarzalny charakter i wysoką jakość oraz smak podawanych w nich dań.

Wiele z pubów opisywanych w Czerwonym Przewodniku MICHELIN Eating Out in Pubs jest w stanie zaoferować odwiedzajÄ…cym zakwaterowanie, którego standard bardzo wzrósÅ‚ w ostatnich latach. Obecnie pokoje w pubach sÄ… nawet w stanie dorównać tym oferowanym w dobrych hotelach.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com