TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej
Pod koniec listopada 2013 roku w Haston City Hotel we Wrocławiu, zrzeszonym w grupie Polish Prestige Hotels & Resorts, odbyła się II edycja Kulinarnego Rajdu Mistrzów - Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego, organizowanego przez Haston City Hotel i Komisję Gastronomiczną Polish Prestige Hotels & Resorts.
reklama
Ze względu na spore zainteresowanie Konkursem, do udziału w jego tegorocznej dopuszczono aż 16 drużyn, reprezentujących najlepsze restauracje w Polsce (w poprzedniej edycji konkursu wzięło udział 12 ekip kucharskich).
Rywalizację zawodników obserwowało i oceniało jury, w skład którego weszli: Jerzy Pasikowski (przewodniczący jury, prezes Fundacji Klub Szefów Kuchni), Marcin Budynek (założyciel Akademii Kulinarnej), Tomasz Szymański (szef kuchni), Joseph Seelesto (znany także z roli jurora w programie Top Chef), Adam Chrząstowski (szef kuchni Ancora Restaurant) i Theofilos Vafidis (mistrz sztuki kulinarnej).
Ekipy kucharskie oceniane były w następujących konkurencjach: luzowanie łopatki wieprzowej, przygotowanie zimnej przystawki (z wykorzystaniem fileta z łososia, melona kantalupa i czerwonej cebuli) oraz przygotowanie dania głównego (z fileta z kurczaka, jaja kurzego, świeżej lub mrożonej żurawiny oraz topinamburu).
Zwycięzcami tegorocznej edycji Konkursu zostali:
© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami