TUR-INFO.PL
Serwis Informacyjny Branży Turystycznej


2012-07-27 - Da Grasso - franczyzobiorca sam zdecyduje o menu

Da Grasso Sp. z o.o., sieć pizzerii przygotowała specjalną promocję dla nowych Franczyzobiorców. Od 1 sierpnia została zniesiona opłata za przystąpienie do Sieci. Promocja potrwa do 1 listopada 2012 r.

reklama


Standardowo opłata wstępna (za przystąpienie do Sieci) wynosi 12 000 zł. Promocja związana jest z wprowadzeniem nowej, elastycznej oferty franczyzowej. Całe menu dostępne dla Franczyzobiorców (ponad 200 pozycji) zostało podzielone na pakiety stąd nazwa Oferta Pakietowa. Każdy z prowadzących lokal będzie mógł sam zdecydować, jakie potrawy chce włączyć do swojego menu. Podstawą jest oczywiście 75 rodzajów pizzy, z której słynie Da Grasso, ale decyzja o serwowaniu np. śniadań, deserów czy dań mięsnych leży po stronie Franczyzobiorców.

Oferta Pakietowa to wyjście naprzeciw potrzebom Franczyzobiorców. Pozwala na dostosowanie menu do potrzeb poszczególnych placówek, specyfiki rynków lokalnych, oferty konkurencji. Co równie ważne daje Franczyzobiorcom realny wpływ na wysokość comiesięcznych opłat franczyzowych. W pakiecie podstawowym (75 rodzajów pizzy, sałatki, przekąski, napoje) opłata miesięczna wyniesie jedynie 1100 zł a w pakiecie maksymalnym - 1900 zł.

Aby zostać Franczyzobiorcą Da Grasso należy dysponować lokalem o powierzchni min 100m2. Doświadczenie w prowadzeniu działalności gospodarczej nie jest wymagane, choć z pewnością pomocne (w szczególności w zakresie zarządzania zespołem pracowników). Przedsiębiorca powinien dysponować kwotą 150 - 350 tys. złotych (w zależności od powierzchni i stanu technicznego przyszłej pizzerii) na przystosowanie lokalu do wymogów i standardów Da Grasso.



Wróć do strony głównej


Pełna wersja

© 2024 TUR-INFO.PL Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z nami

stat24.com